neděle 9. listopadu 2014

Relax v Cheratingu

Bohuzel jsem do Cheratingu prijela v dobe, kdy se surfarska sezona jeste nerozjela. Nebo lepe receno, tento tyden nejsou vlny. Stabilnejsi situace nastane az v prosinci.
Teoreticky ale bylo mozne, ze se nejake mensi vlny dnes naskytnou. V noci prselo, ale rano opes svitilo slunce. Nastesti to tu s temi monzumovymi desti neni tak otravne. Prosla jsem se po vesnici a omrkla plaz, kde to more bylo az zalostne klidne. Oproti vcerejsku na plazi nebyl nikdo. Prece jen v Cheratingu travi vikendy Malajci z okoli. Vcera byla plaz jiz o pul devate plna.
Chvili jsem lebedila na terase sve chatky a po desate se opet vydala na hlavni ulici do Limbong Art vyzkouset si udelat vlastni batik.
Batik je zpusob malovani na latku pomoci vosku a barviva. velmi caste jsou motivy kvetin, ale i jine ornamenty. Pokud chcete typicky suvenyr z Malajsie, tak je to prave batik.
Dostala jsem nejdriv papir a tuzku a mela si predkreslit motiv, ktery jsem pak opet namalovala tuzkou na latku natazenou na ramu. Kdyz jsem to mela hotove, dostala jsem specialni pero, do ktereho se plnil horky vosk a vsechny kontury obkreslila. Latka tam pak zustane bila. Jako posledni nasledovalo malovani stetcem specialni barvou na latku. Vymalovala jsem vsechna bila mista. V galerii mi pak odstrani vosk a vecer si svuj vytvor pujdu vyzvednout, Stravila jsem tim zhruba hodinu a pul, ale je mozne se takto bavit treba cely den. Rozhodne zajimava zkusenost.

Jinak lide tady v Cheratingu jsou pratelsti.Je tu klidna primorska atmosfera. Dnes to na surf asi uz ani nebude, alespon si moje odrena stehna odpocinou a budu se moct zacist do knizky. Zitra me ceka presun do Kuala Lumpur. Jeste si musim vyzvednout jizdenky v Payung Guest house.





Žádné komentáře:

Okomentovat