pátek 14. listopadu 2014

Prejezd do Ipoh

Listek do Ipoh jsem koupila vcera, takze dnes jsem v klidu po osme vyrazila na autobusove nadrazi. Nasedla jsem do autobusu s pohodlnymi sedackami a dozvedela se, ze cena jizdenky neni pro vsechny stejna. Ja jsem zaplatila 20 RM a jini treba 25 RM. Asi jsem b yla pokladni sympaticka.
Pred odjezdem jsem si povidala s jednim Cinanem z Johor Bahru, ktery miril do Ipoh na svatbu sve netere. Cesta zabrala 3 hodiny. Vysazeni jsme byli na autobusovem nadrazi nekde za mestem. MHD sice melo vyjizdet do centra co pul hodiny, ale kdyz ani za pul hodinu zadne na zastavku neprijelo, vzdala jsem to cekani a sla vyuzit sluzby taxikare. Ceny maji predem stanovene a smlouvat se mu nechtelo. Za pulhodinovou jizdu do centra jsem dala 25 RM. Alespon, ze jsem se dostala rovnou do hotelu. Zamluvila jsem si tri noci v hotelu Abby by the river, ktery se nachazi v centru u mostu pres reku. 


 Noc v triluzkove loznici me prisla na 35 RM. Hned jsem se vydala na ibhlidku mesta a najit nejakou agenturu s aktivitami. Chci delat rafting. Dosla jsem na vlakove nadrazi nachazejicim se v historicke budove. Zajimal me jizdni rad do Taipingu. Bohuzel me zklamali. Jen dvakrat denne. Tak nic. Jak to tu tak vidim, tak asi svuj pobyt o den zkratim. Ani jsem nenasla zadnou agenturu a vsichni me odkazuji do Gopeng. Pocitala jsem s tim, ze je Ipoh tiristictejsi mesto.
Nad mesto se zacala stahovat bourka. Vratila jsem se na hotel a nechala si zavolat turustickeho pruvodce Mr. Raju, ktereho propaguji v Lonely Planet, ze porada tour po udoli Kinta. To me zajimalo.
Nastesti neni problem. Za 200 RM budu mit zitra celodenni tour po jeskynich a okolnich vesnicich. A rafting budu resit z Cameron  Highlands. Tady zustanu jen 2 noci.





Žádné komentáře:

Okomentovat